Milyen legyen az első zongorám?

Digitális zongora vásárlói útmutató

Tekintse meg a kibővített útmutatót, amelyben megtalálja az összes, zongorákkal kapcsolatos tudnivalót. Továbbá 10 video leckét is, amelyek támogatást nyújtanak a kezdeti lépésekben.

Get my free piano guide with 10 piano video lessons - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK

Milyen legyen az első zongorám?

Amikor első zongorájának megvásárlását tervezi - saját magának vagy gyermekének -, hirtelen számos információval fogja szemben találni magát. Ezek között akadnak majd nyilvánvalóak, ismeretlenek és elbizonytalanítóak is.
Ezzel az útmutatóval segítséget kívánunk nyújtani a zongora szakzsargon megértéséhez, továbbá feltérképezzük azokat az alapvető szempontokat, amelyek segíteni fognak Önnek a megfelelő hangszer kiválasztásában.
Mindezek mellett video leckékkel és hasznos tanácsokkal is támogatjuk a hangszer vásárlást követő kezdeti lépéseket.


Választás egy akusztikus vagy digitális zongora között

A zongora kiválasztásakor először is el kell eldönteni, hogy milyen hangszer célszerű Önnek. Akusztikus hangszer vagy digitális zongora? Mindkettőnek megvan a maga előnye, miközben a digitális zongora eladások növekedése azt mutatja, hogy ezek a hangszerek jobban illeszkednek a mai modern életvitelhez, praktikus tulajdonságaiknak köszönhetően.

Bővebben »

Choosing the right piano for beginners - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK
what types of pianos are there? - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK

Milyen zongora típusok közül lehet választani?

Első áttekintésre többnek tűnhet, de valójában csak négy alapvető digitális zongora típus különböztethető meg: hordozható, pianínó, színpadi valamint koncertzongora.. A megkülönböztetés elsősorban a méretbeli eltérésre utal. Legyen szó kis lakásról vagy tágas családi házról, a digitális zongorák képesek hangokkal megtölteni a teret. Csak körültekintően kell kiválasztania az Önnek megfelelő típust...

Bővebben »

Milyen kérdésekkel készüljön egy hangszerüzlet meglátogatása előtt?

Miután az Internet segítségével áttekintette a kínálatot, a megfelelő zongora kiválasztásának egyetlen módja, a hangszerek kipróbálása. Azonban nem elegendő, csak megszólaltatni néhány egymás mellett álló modellt. Azt is tudni kell, hogy milyen szempontok alapján érdemes tesztelni a hangszereket és milyen kérdéseket szükséges feltenni az adott zongorával kapcsolatban.

Bővebben »

Trying out a piano in a music shop - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK
What else do you need when buying a piano? - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK

Kiegészítőkre is szükség van a hangszerhez?

Ha digitális zongora mellett döntött, a használathoz szükség lehet néhány kiegészítőre is. Egy zongoraszékre természetesen, valamint egy fejhallgatóra, amely lehetővé teszi a gyakorlást olyan napszakokban is, amikor az zavaró lehet a környezet számára.

Bővebben »

Egy vagy több hangszínt is lehet használni?

A legtöbb digitális zongora képes különböző hangszínek megszólaltatására, beleértve orgona, vonós és elektromos zongora hangszíneket is. Mégis az akusztikus zongora hangszínekre érdemes a legtöbb figyelmet fordítani, mivel ezeket fogja leggyakrabban használni. Legyen kritikus a hangminőséggel kapcsolatban, amikor hangszert választ!

Bővebben »

What are the other sounds on a digital piano? - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK
The extra features and benefits of a digital piano - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK

Van mód a gyorsabb tanulásra? Igen, erre is van lehetőség!

Az akusztikus zongora hangjának autentikus reprodukálása mellett a digitális zongorák sok más lehetőséget is kínálnak a zongorajáték fejlesztéséhez. Ha eddig csak akusztikus zongorát használt, a digitális zongorák kissé bonyolultnak tűnhetnek. Az igazság viszont az, hogy a digitális zongorák használata pillanatok alatt elsajátítható bárki számára.

Bővebben »

Hol helyezzem el a hangszert a lakásban?

Az akusztikus hangszerekkel ellentétben, a digitális zongorák sokkal kevésbé érzékenyek a hőmérséklet és páratartalom változásaira. Ezért gyakorlatilag bárhol elhelyezhetőek a lakáson belül, akár ablak alá vagy radiátor mellé is. Néhány dolgot azonban érdemes megfontolni előbb...

Bővebben »

What room is best to have your piano in? - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK
Digital pianos with authentic feeling keys and realistic piano action - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK

Lehetséges az akusztikus zongorákkal egyenértékű játékérzet?

A zongoratechnika fejlesztésének alapfeltétele a jó minőségű zongoramechanika. Tanulás közben legalább annyira fontos a rossz beidegződések elkerülése, mint a jó megoldások elsajátítása. Ehhez nagy segítségét nyújt a kifinomult zongoramechanika, ami a minőségi digitális zongorák egyik legfontosabb jellemzője.

Bővebben »

Számítógép használata is szóba jöhet a zenéléshez?

Miközben a legtöbb digitális zongora beépített funkciókkal rendelkezik a tanuláshoz és zenekészítéshez, egy számítógép csatlakoztatásával még tovább bővítheti a hangszer lehetőségeit. A digitális zongora egyszerűen csatlakoztatható egy Windows vagy Mac számítógéphez és ezen keresztül a különböző oktatást, zeneszerzést vagy felvétel készítést lehetővé tevő szoftverekhez.

Bővebben »

Connecting a digital piano to your computer? - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK

A tökéletes tanuló zongora gyermekek számára

Az első zongora megvásárlása egy életre szóló utazás kezdete lehet gyermeke számára. Ezért bizonyára olyan megoldást keres, amelynél nem kell kompromisszumot kötni a hangminőség és játékérzet tekintetében, ugyanakkor kíméli pénztárcáját is. Válasszon körültekintően, hogy gyermeke hosszú távon élvezhesse a hangszer nyújtotta örömöket.

The Perfect Piano for your child to learn on
Make practising and learning piano fun - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK

Az örömteli gyakorlás és tanulás

A zongoratanulás időt, koncentrálást és kitartást igényel, de ez a befektetett energia kamatostul megtérül, hiszen a zenélés öröme semmihez sem fogható. A digitális zongorák számos lehetőséggel segítik és teszik élvezetessé a tanulást. Ez óriási előny, ha szembesült már azzal, hogy a gyermekét néha milyen nehéz rávenni a gyakorlásra.

Bővebben »

Digitális zongora vásárlói útmutató

Tekintse meg a kibővített útmutatót, amelyben megtalálja az összes zongorával kapcsolatos tudnivalót. Továbbá 10 video leckét, amelyek támogatást nyújtanak a kezdeti lépésektől.

Get my free piano guide with 10 piano video lessons - Digital Piano Buyers Guide | Roland UK

Az alábbi ablakban megtekintheti a Roland zongora kínálatát.
A különféle kategóriákra klikkelve (koncert, színpadi zongorák stb.)
további hangszereket fedezhet fel.
Kellemes böngészést!